aspekti.mk

EAGT – Европска конференција за Гешталт терапија

​Снежана Андреева, Краков, 2013

​Од 20 до 22 Септември се одржа 11 ЕАГТ конференција во Краков, Полска. Учесници имаше од цела Европа и претставници од УСА. Од Македонија имаше 4 преставници. Значајно за нас беше што оваа година бевме преставени со нашето уставно име, на радост на сите нас. Во три дена имаше бројни предавања, работилници и пленарни седници, презентасија на книги и работни матерјали во Гешталт терапијата. Учесниците имаа можност да избраат учество на бројните работилници. Краков е прекрасен град со големи туристички можности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *